Dundikonyha

Valamit ennék, de mi legyen az?

Briós

- 1/2 kg liszt

- 3-4 dl tej

- 3 dkg élesztő

- 1 tojás sárgája

- 8 dkg porcukor

- 5 dkg vaj

- csipet só

Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk, a tejben előzöleg feloldunk 2 dkg porcukrot.

A lisztben elkeverjük a maradék porcukrot, a csipetnyi sót, a tojássárgáját és a felfuttatot élesztőt. A maradék tejben felolvasztjuk a margarint és félkemény tésztát dagasztunk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.

Pihentetés után 12 részre osztjuk a tésztát. Egyenként kisodorjuk a darabokat, háromfelé vágjuk és összefonjuk őket. A  fonatok két végét aláhajtjuk. Kivajazott tepsibe helyezzük és 1 órát pihentetjük őket.

Pihentetés után tojással lekenjük, kevés kristálycukorral megszórjuk és szép pirosra sütjük.

Reggelire, vagy gyerekeknek tízóraira is kiváló péksütemény.

Az én gyermekem kettévágja és vajjal, lekvárral megkenve fogyasztja.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 10
Heti: 21
Havi: 73
Össz.: 5 704

Látogatottság növelés
Oldal: Kelt tészták
Dundikonyha - © 2008 - 2024 - branni.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »