Dundikonyha

Valamit ennék, de mi legyen az?

Csöröge fánk ( ahogy én készítem)

Még középiskolás voltam, mikor először próbáltam csörögét sütni. Nem volt egy nagy élmény, bár  a szüleim és testvérem, rám való tekintettel, hősiesen gyűrték lefelé. Száraz lett és tényleg csörgött, ha kettő összeért a tányéron. Egy szóval nem lett igazán jó Vigyor.

Aztán az egyik ismerősöm adott egy receptet, mely kisebb változtatásokkal ugyan, de bekerült kedvenc receptjeim gyűjteményébe. Igazán finom omlós tészta lett belőle. És még mérleg sem kell hozzá!Nevetés

Hozzávalók:

3/4 csésze margarin

3/4 csésze cukor

4 tojás

1 és 1/2 csésze író , ha nem kaptok írót nem kell kétségbe esni, tökéletesen megfelel a natúr joghurt vagy kefír.

6 csésze liszt

2 evőkanál sütőpor

1/2 kávéskanál só

2 csomag vanilia cukor

Ezt az egészet összegyúrjuk, kinyújtjuk ( ne túl vastagra, mert sütés közben megdagad ) és derelyemetsző segítségével helyes kis csörögéket készítünk belőle. Bő, forró olajban kell sütni, porcukorral meghintve tálalni.

Ha valaki úgy gondolja, hogy nem elég kreatív a csöröge eredeti formájához, akkor sincs semmi gond. Nem kell hozzá más, csak egy linzerkarikaszaggató ( a lyukas közepű ) és máris mehetnek a kis fánkocskák az olajba. Hasonló lesz a formája, mint amit az amerikai filmekben a rendőrök esznek két helyszínelés között.


Jó étvágyat!


Diós rácsos

Tészta hozzávalói:

- 40 dkg liszt

- 1 csomag sütőpor

- 20 dkg liga margarin

- 10 dkg porcukor

- 1 tojás

- 1 citrom leve és reszelt héja

- 1 dl. tejföl

A hozzávalókat összegyúrjuk és hideg helyen kb. 1/2 órát pihentetjük.

Töltelék:

- 20 dkg cukor

- 3 tojás

- 2 csomag vanilia

- 15 dkg darált dió

A tojások sárgáját a cukorral és a vaniliával habosra kavarjuk, hozzáadjuk a darált diót és a tojásfehérje felvert habját.

A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felét tepsibe nyújtjuk, megkenjuk lekvárral

( bármilyen lekvár jó hozzá, kivéve a szilvát ) és rásimítjuk a tölteléket. A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Tojássárgájával megkenjük és kb. 175 fokos sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 10
Heti: 12
Havi: 64
Össz.: 5 695

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények, édességek
Dundikonyha - © 2008 - 2024 - branni.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »